Сільське господарство України має піти по шляху розвитку США — думка

10 червня 2016 93 0
Володимир Клименко, президент Української зернової асоціації (УЗА)
Latifundist.comВолодимир Клименко, президент Української зернової асоціації (УЗА)

Сільське господарство України має піти по шляху розвитку Сполучених Штатів Америки. Сільське господарство США краще у світі, повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко.

За його словами, для цього треба підписати Договір з співпраці у сфері сільського господарства між Україною і США до 2030 р.

«Проект Договору, розроблений в УЗА, вже переданий у Мінсільгосп США. Після підписання Договору почне працювати Міждержавна комісія Україна-США у сфері АПК. Мета — системна модернізація АПК України. Усе найкраще, що є у США має використовуватися в Україні. Це просте і зрозуміле завдання, яке необхідно вирішити», — зазначив він.

Також додав, що за 10 найближчих років Україна повинна подвоїти виробництво зернових і довести його до 120 мл т. Україна повинна стати експортером зерна №1 у світі.

«Одночасно з цим ми повинні впровадити кращі у світі технології з глибокої переробки сільгосппродукції і перетворити сільське господарство на скатертину-самобранку, що дозволить виробляти тисячі найменувань продукції. Ось чим конкретно треба займатися», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus