Підписано меморандум про спільний захист української землі

10 червня 2016 82 0
Всеукраїнський комітет захисту рідної землі і Рух за суверенний розвиток підписали меморандум про спільний захист української землі
kurkul.comВсеукраїнський комітет захисту рідної землі і Рух за суверенний розвиток підписали меморандум про спільний захист української землі

Всеукраїнський комітет захисту рідної землі і Рух за суверенний розвиток підписали меморандум про спільний захист української землі.

«Ми представляємо ініціативу — рух за суверенний розвиток нашої держави. Ця ініцітива зародилася у серпні минулого року, як наша спільна позиція проти так званих мінських домовленостей і внесення змін до Конституції, які передбачали особливий статус Донбасу на вимогу Володимира Путіна», — заявив член Руху за суверенний розвиток Віктор Шишкін.

За його словами, пізніше ця ініціатива розрослася по Україні і ввібрала у себе дуже багато активних людей.

«Починали ми фактично з теми Конституції, а правильніше — недопустимості внесення змін до Конституції в умовах воєнного стану, який реально існує в Україні. Потім стало зрозуміло, що спектр наших українських проблем значно більший. І одна з найважливіших, може, навіть порівняно з війною на сході, це тема землі. Ми вийшли на контакт з фермерами, Іваном Томичем, з Степаном Хмарою, які є співголовами комітету захисту рідної землі і наша спільна позиція — нашого руху, — полягає у тому, що Україна має бути суб'єктом, вона має здіснювати самостійно внутрішню політику і самостійно — зовнішню політику. На жаль, нас позбавляють цього права», — вважає він.

На його думку, не тільки у питанні конституції, а і у питанні землі.

«Наша спільна позиція полягає у тому, що так як Україна має самостійно вирішувати питання свого конституційного устрою, так само має вирішувати земельне питання, що має бути в інтересах українського селянина, а не в інтересах транснаціональних компаній, латифундій і інших бажаючих за безцінь нашу землю скупити, тому ми вийшли на такий меморандум і сьогодні хочемо започаткувати таку нашу співпрацю», — сказав він.

Також додав, що до кінця цього року питання зняття мораторію на купівлю-продаж землі знову постане і доведеться знову організовувати громадськість і просто небайдужих громадян для того, щоб не допустити вирішення земельного питання не в інтересах України.

«Тому ми сьогодні з приємністю готові підписати цей меморандум», — підсумував він.

Андрій Губін, Кurkul.com

Виконано за допомогою Disqus