Україна попросила в ЄС допомоги по боротьбі з АЧС

17 червня 2016 86 0
Україні важко боротися з АЧС
segodnya.uaУкраїні важко боротися з АЧС

На з’їзді Всесвітньої організації з охорони здоров’я тварин (МЕБ) європейські колеги висловили серйозне занепокоєння наближенням хвороби до кордону з Європейського Союзу у зв’язку виявленням випадку на Хмельниччині, повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, повідомляє «Урядовий кур’єр».

За його словами, передостанній спалах виник на відстані лише 170 км від кордону з Євросоюзом, а останній — у Чернівецькій області, зовсім близько до кордону.

«Хоча для нас лише черговий випадок, для сусідніх країн — серйозний виклик. В Україні донедавна було лише три неоздоровлених пункти, порівняно з торішніми 20-25 чи 41 одномоментно. Ми запропонували Єврокомісії допомогти нам моніторингом і обладнанням з безпечної утилізації хвороби. Продовжуємо перемовини з DG Santе з оперативного вирішення питання», — зазначив він.

Також додав, що загалом на МЕБ відбулося 15 двосторонніх зустрічей за участі Володимира Лапи та наших фахівців. Зокрема домовилися з Ізраїлем про приїзд у найближчі місяці їхніх інспекторів в Україну для оцінки ефективності нашої системи контролю захворювання на сальмонельоз і вирішення протягом червня-липня питання з експорту яєць.

Виконано за допомогою Disqus