На Волині пропонують збільшити дотації фермерам на вирощування гречки

4 липня 2016 65 0
На Волині депутати пропонують збільшити дотації фермерам на вирощування гречки
rsbc.spravka.uaНа Волині депутати пропонують збільшити дотації фермерам на вирощування гречки

На Волині депутати пропонують збільшити дотації фермерам на вирощування гречки, пише прес-служба Волинської обласної ради.

Комісія обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин підтримала проект «Про затвердження Порядку надання та використання коштів субвенцій з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2020 роки», але рекомендувала сесії внести корективи як у пропонований Порядок, так і в саму Програму. Йдеться про те, щоб збільшити дотацію з обласного бюджету фермерам, які займаються вирощуванням гречки зі 100 грн за 1 га до 500 грн.

«Таким чином ми зможемо економічно зацікавити фермерів вирощувати цю культуру і вплинути на ціну продукту для споживачів», — вважає депутат Валентин Чернецький.

Усього ж, зі слів директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, цьогоріч на Волині посіяно 2,1 тис. га гречки, але є сподівання, що ці площі збільшаться за рахунок післяжнивних посівів.

Депутати позитивно ставляться й до виділення дотацій на вирощування жита з розрахунку 100 грн на 1 га, але ведуть мову й про можливе збільшення цієї суми. Обранців громади насторожує інформація профільного департаменту ОДА, що у цьому році Волинь для випікання хліба використовувала житнє борошно з Білорусі.

«Якщо виділимо дотацію на вирощування жита, то ці кошти нам повернуться назад в бюджет в якості податків, з яких ми зможемо виконувати соціальні програми», — зазначає Валентин Чернецький.

Юрій Горбенко зазначив, що кожен напрямок Програми потребує більшого ресурсу і висловлює сподівання, що аграрні видатки з обласного бюджету будуть збільшені.

«За пропозицією голови комісії Віталія Заремби пронується переглянути в сторону збільшення фінансування на вапнування ґрунтів. Ця позиція має одностайну підтримку комісії», — сказано у повідомленні.

Також додається, що депутати підтримали проект рішення Про затвердження Порядку надання та використання коштів обласного бюджету на виконання заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2020 р.р.

«Обидва проекти рішень є регуляторними актами і мають позитивні висновки Державної регуляторної служби України», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою