На Запоріжчині збудуть електростанцію на лушпинні зерна

7 липня 2016 88 0
У Запорізькій області збудують електростанцію на лушпинні зерна
bioresurs.comУ Запорізькій області збудують електростанцію на лушпинні зерна

У Запорізькій області збудують електростанцію на лушпинні зерна потужністю 10 МВт/год, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Відповідний Меморандум уже підписаний між Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою обласною радою та корейською компанією «Daewon GSI».

«Згідно з документом інвестор має здійснити підготовчі роботи, проектування та будівництво електростанції на біомасі в Запорізькій області потужністю 10 МВт/год», — сказано у повідомленні.

Також додається, що біоенергетична установка працюватиме за принципом спалювання лушпиння зерна, а газ, що виділятиметься у результаті, буде перероблено на електроенергію та гарячу воду. Планується, що у майбутньому вироблені енергопродукти будуть реалізовані місцевим жителям.

«Це перша біоенергетична установка, яку буде встановлено на території колишнього СНД. Власне роботи з будівництва електростанції планують розпочати у 2017 р. Адже попередньо необхідно провести перевірку місця можливого розташування об’єкту. Після завершення організаційних робіт, компанія буде звертатися до Фонду економічного розвитку та співробітництва Південної Кореї для отримання близько $33,5 млн для реалізації проекту», — підкреслив представник «Daewon GSI» Усуку Джанг.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Давтяна, нині розглядаються можливості будівництва електростанції у районі с. Біленького Запорізького району, або міста Бердянськ.

Виконано за допомогою Disqus