На Сумщині відбувся День поля картоплі

11 липня 2016 98 0
Урожайність картоплі виросла з 120 ц/га до186 ц/га
Сумська ОДАУрожайність картоплі виросла з 120 ц/га до186 ц/га

На Сумщині відбувся День поля картоплі, пише прес-служба Сумської облдержадміністрації.

Під час проведення Дня поля картоплі науковці Сумського національного аграрного університету ознайомили учасників із сортами власної селекції, сортами селекції провідних науково-дослідних установ України та селекційних компаній світу на демонстраційно-технологічних полігонах закладу. Також учасники мали змогу поділитись досвідом та поглибити знання у напрямку вирощування картоплі, ознайомитись з її новими сортами, селекцією як нашого регіону, так і інших.

«Завдяки застосуванню новітніх технологій вирощування та використання високоврожайних сортів картоплі збільшилась і її урожайність. Якщо у 2000 р. вона становила 120 ц/га, то у 2015 р. цей показник досягнув рівня 186 ц/га», — сказано у повідомленні.

Також додається, що потреба у картоплі для споживання населенням в області становить у межах 190 тис. т, а її виробництво повністю забезпечує потребу у харчуванні, посівному матеріалі та кормах.

«З метою популяризації галузі картоплярства, її економічної привабливості та стабільного розвитку фермерам, дрібним і середнім виробникам необхідно об’єднуватись у кооперативи. Успіх подальшого розвитку картоплярства можливий за умов спеціалізації і концентрації виробничих та фінансових ресурсів. Поєднавши виробництво картоплі з її промисловою переробкою та інфраструктурними підрозділами на основі економічних інтересів у єдиний виробничо-комерційний комплекс можна вивести галузь на сучасний конкурентоздатний рівень», — зазначив під час заходу тимчасово виконуючий обов’язки голови Сумської обласної державної адміністрації Микола Подопригора.

Виконано за допомогою Disqus