Аграрії Миколаївщини зібрали перший мільйон тонн зерна

11 липня 2016 92 0
Аграрії Миколаївщини зібрали перший мільйон тонн зерна нового врожаю
don-agro.ruАграрії Миколаївщини зібрали перший мільйон тонн зерна нового врожаю

Аграрії Миколаївщини зібрали перший мільйон тонн зерна нового врожаю, пише прес-служба Миколаївської облдержадміністрації.

Середня урожайність ранніх зернових культур по області складає 30,3 ц/га, що на 1,4 ц/га більше ніж на відповідну дату минулого року.

«Найвищими темпами проходить збір урожаю зернових у Снігурівському, Новоодеському, Очаківському та Вітовському районах, де скошено і обмолочено 61-78% площ», — сказано у повідомленні.

Також додається, що найвища урожайність зернових культур залишається у Врадіївському – 39,9 ц/га, Арбузинському – 38,7 ц/га та Первомайському – 37,3 ц/га районах.

«Аграрії Вітовського району намолотили 126,9 тис. т зерна ранніх зернових та зернобобових культур та наближаються до 100-тисячного показника хлібороби Новоодеського та Снігурівського районів», — йдеться у повідомленні.

Поряд з цим зібрано ріпак з площі 3,4 тис. га, намолочено 4,4 тис. т при урожайності 13 ц/га. У цілому на збиральних роботах за останню добу працювало 2710 од. зернозбиральних комбайнів, при цьому добовий виробіток на 1 комбайн склав – 23 га.

«На звільнених площах проводиться підготовка ґрунту для посіву озимих сільськогосподарських культур урожаю 2017 р., на цей час фактично підготовлено 162 тис. га», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus