На землі ГК «ВІЛІЯ» здійснено рейдерський захват

14 липня 2016 909 0
На Рівненщині рейдерське захоплення землі
vzp.com.uaНа Рівненщині рейдерське захоплення землі

Вчора о 9 ранку на поля «СБЄ-Україна Рівне», що входить до групи компаній «Вілія» заїхала сільгосптехніка Рівненської компанії «Агро-Експрес-Сервіс». Про це у ексклюзивному інтерв'ю Kurkul.com повідомив керівник з розвитку групи компанії «Вілія» Віталій Горбач.

На полях нещодавно зібрали врожай і почали внесення добрив.

«Агро-Експрес-Сервіс» зорав 60 га наших земель. Ніхто нічого не може зробити. Всі дивляться на те, як знищується технологічний процес підготовки землі, який був запланований. Ми заявили у поліцію, наразі техніка зупинена, розпочато кримінальне провадження. Будемо шукати правду усіма законними шляхами», — розповів Віталій Горбач.

Читати по темі: Гендиректор «Агро-Експрес-Сервісу» заперечує рейдерські дії щодо «ВІЛІЇ»

Представники «Агро-Експрес-Сервісу» пояснили представникам «Вілії», що це землі їхніх пайовиків, які і попросили зорати землі.

«Мотивують це якимись договорами, які пайовики з ними підписали. Якщо так сталося — то це шахрайство, бо у нас є офіційні документи, які підтверджують, що термін оренди «СБЄ-Україна Рівне» цих земель спливає 2022 року. Прокуратура проігнорувала наші звернення і не з’явилася на місці подій. Представники сільських рад, голова Рівненської райдержадміністрації приїхали на поля, утім ніхто нічого не знає і не може зробити», — додає Віталій Горбач.

Наразі інформація уточнюється, ми повідомлятимемо вам про нові дані.

Вікторія Сумченко, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus