З’явилася загроза зриву фінансування фермерів ― Томич

20 липня 2016 88 0
Іван Томич, президент асоціації фермерів і приватних землевласників України
plus.google.comІван Томич, президент асоціації фермерів і приватних землевласників України

На цей рік для сімейних фермерських господарств й обслуговуючих кооперативів було визначено суму у 450 млн грн, проте парламентська сесія закрита, а отже, є загроза зриву фінансування фермерів.

Про це у коментарі AgroPolit.com повідомив президент асоціації фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Томич.

За його словами, у практичній суті реалізації фінансування поки ще ніяких результатів немає, і це насторожує.

«У нас була чітка орієнтація, що до завершення сесії Верховної Ради будуть внесені зміни до бюджету. Відповідно, можна буде ухвалити нову постанову, паспорт програми і виділити 450 млн грн, про які я казав… Депутати влаштували канікули, а отже, є загроза зриву фінансування фермерів», ― повідомив він.

Іван Томич зазначив, що Володимир Гройсман й уряд дотримуються даного слова щодо підтримки фермерських господарств на наступний рік.

«Були домовленості щодо ухвалення закону про фіксований земельний податок. Документ не з’явився навіть у Верховній Раді, який мав бути ще 1 липня. Якби він з’явився, то вдалося б врегулювати податкову політику… Немає визначення щодо відшкодування ПДВ. Якщо характеризувати загалом, то є позитив у плані розуміння та вироблення підходів, але немає конкретних кроків їхньої реалізації», ― підсумував Іван Томич.

Виконано за допомогою Disqus