В Україні підвищилася якість зерна

21 липня 2016 107 0
Якість зерна нового урожаю росте
wordwalk.usЯкість зерна нового урожаю росте

Якість українських ранніх зернових нового врожаю вища, ніж минулого року, повідомляє прес-служба Держзовнішінформу.

Процентне співвідношення продовольчої і фуражної пшениці оцінюється на рівні 55% на 45% відповідно, що набагато краще показника минулого року.

«За даними операторів ринку у 2015 р. співвідношення було буквально зворотним — 45% склала продовольча пшениця і 55% — фуражна. Домогтися хороших показників врожайності у цьому році вітчизняним аграріям допомогла погода, яка забезпечила сприятливі умови у період розвитку ранніх зернових культур», — сказано у повідомленні.

Варто зазначити, що трейдери вже прогнозують зростання цін на фуражну пшеницю у довгостроковій перспективі, тому що з досвіду минулих років більшість форвардних контрактів укладали саме на поставку пшениці 4-6-го класів.

«З огляду на це попит на зернову культуру з боку експортно-орієнтованих компаній буде високим, що може стати каталізатором зростання вартості пшениці на внутрішньому ринку. На ринок фуражної пшениці може вплинути і сусідній ринок кукурудзи. Якщо ціни на кукурудзу збережуться на колишніх, досить високих рівнях, то цілком ймовірно, що частина покупців зерна для кормових цілей будуть переходити на більш дешеву пшеницю, тим самим підігріваючи попит і, як результат, ціни», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus