Депутати визначилися з допомогою аграріїв на Житомирщині

21 липня 2016 48 0
На Житомирщині затвердили порядок викоритання коштів для АПК
kordon.com.uaНа Житомирщині затвердили порядок викоритання коштів для АПК

Депутати Житомирської обласної ради затвердили Порядки використання коштів відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 р.р., пише прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Зокрема, Порядок використання коштів з обласного бюджету для часткового відшкодування вартості витрат на сертифікацію відповідності виробництва органічної продукції та часткового відшкодування вартості органічного насіннєвого матеріалу сільськогосподарським підприємствам. Він передбачає, що компенсація з обласного бюджету надається сільськогосподарським підприємствам:

  • у розмірі 50% у національній валюті понесених витрат із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та видачею сертифіката відповідності у рослинництві, тваринництві та переробці сільськогосподарської продукції, але не більше 50 тис. грн одному суб’єкту господарювання незалежно від видів сільськогосподарської діяльності та видів продуктів переробки;

  • у розмірі 20% вартості придбаного насіннєвого матеріалу, але не більше 400 грн на 1 га.

«Затверджено Порядок надання і використання спеціальної бюджетної дотації з обласного бюджету сільськогосподарським товаровиробникам, що спрямовується на вирощування гречки на зерно та вирощування льону», — сказано у повідомленні.

Також додається, що спеціальна бюджетна дотація з обласного бюджету спрямовується у розмірі 300 грн на вирощування 1 га гречки на зерно сільськогосподарським товаровиробникам та у розмірі 2 тис. грн на вирощування 1 га льону. Серед порядків також формування і використання коштів обласного бюджету, що спрямовуються для надання пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам.

Виконано за допомогою Disqus