Держземагенство віддало в оренду псевдо-фермеру землю вартістю 3 млн грн

22 липня 2016 81 0
Орендар землі і не збирався створювати фермерське господарство
oklahomafarmreport.comОрендар землі і не збирався створювати фермерське господарство

Наказами ГУ Держземагентства у Житомирській області неправомірно затверджено проекти землеустрою та передано жителю Київщини терміном на 20 років для ведення фермерського господарства в оренду 224 га землі вартістю майже 3 млн грн із земель запасу чотирьох сільських рад Андрушівського району, пише прес-служба прокуратури Житомирської області.

Зокрема, Держземагентство, всупереч вимогам земельного законодавства, формально підійшло до розгляду заяви та прийняття рішення, не пересвідчившись у спроможності орендаря вести фермерське господарство такого виду та взагалі у намірах його створювати.

«Насправді особа переслідувала мету отримати у пільговому порядку у користування значну площу земель державної власності без проведення передбачених законом земельних торгів», — сказано у повідомленні.

Також додається, що доводи прокуратури Житомирської області щодо незаконності надання в оренду 224 га землі в Андрушівському районі апеляційним судом визнано обґрунтованими, рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсними розпорядження, накази та договори оренди залишено без змін.

Виконано за допомогою Disqus