Запуск ринку земель принесе $8 млрд

24 липня 2016 26 0
Підраховано економічний ефект від можливого запуску земельного ринку
fwi.co.ukПідраховано економічний ефект від можливого запуску земельного ринку

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) оцінює економічний ефект від можливого запуску земельного ринку в Україні на рівні $8 млрд, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми проводили розрахунок економічного ефекту від впровадження нашої моделі запуску земельного ринку. За нашими оцінками, він згенерує додану вартість, забезпечить економічний ефект на рівні майже $8 млрд. Це тільки на першому етапі — продаж земель державної власності», — повідомив екс-голова Держгеокадастру, новопризначений перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

При цьому, за його словами, економічний ефект від запуску такого ринку буде полягати не тільки в отриманні коштів від продажу земель.

«Ефект буде інтегрованим. Він складається не тільки з вартості самих угод із продажу землі. Ми також отримаємо ефект від збільшення родючості землі, перенаправлення інвестиційних потоків у сільському господарстві. Оскільки інвестиції будуть заходити у довгострокові проекти, якщо земля буде знаходитися у власності інвесторів. Це не відбувається в умовах, коли доступна тільки оренда землі», — зазначив Максим Мартинюк.

Виконано за допомогою Disqus