Аграрії Кіровоградщини створили громадське формування для боротьби з рейдерами

25 липня 2016 75 0
Фермери оголосили війну рейдерам
ukr.segodnya.uaФермери оголосили війну рейдерам

На Кіровоградщині у Бобринецькому районі місцеві аграрії зареєстрували громадське формування, озброїлися карабінами і оголосили війну рейдерам, повідомляє «Сегодня».

«Буває, що на поле заходить чужий комбайн, збирає урожай і ховається у невідомому напрямку. Одному захиститися від такого складно, тому хлопці і об'єдналися, щоб разом тримати оборону. Зараз, за моїми даними, їх близько 80-100 осіб», – пояснює член Асоціації фермерів і приватних землевласників у Кіровоградській області Іван Андрійчук.

Фермер Олексій Цокалов повідомив, на такий крок їх штовхнули спроби захоплення їх бізнесу і злодійство.

«У нас нерідко по селах їздять дорогі «Мерседеси», водії яких розпитують місцевих про ферми та їх власників. А потім намагаються віджати землю через відомі незаконні схеми. А ще буває зі складів пропадає урожай, камери відеоспостереження розбиті. Ось ми і вирішили боротися офіційно – зареєстрували громадянське формування (за законом учасникам такого об'єднання дозволено мати засоби самозахисту). У формуванні нас приблизно 80 осіб, але зброя є не у всіх. Хто мав можливість, купив її. Ось я, наприклад, знаю, що хлопці брали 16 стволів на два села. Але, може, зброї і більше. Це не автомати, це мисливські карабіни «Сайга» – вони не стріляють чергою і мають всього 10 патронів у магазині замість 20», — повідомив він.

В обласній Нацполіції розповіли, що про бойові фермерів знають і ситуацію зі зброєю тримають під контролем.

«Ми перевірили всі дані, на сьогодні у регіоні зареєстровано 57 власників зброї. Фермери дійсно закупили невелику кількість зброї, але з дотриманням усіх законних вимог. Ми тримаємо ситуацію під контролем. Поки що ніяких збройних сутичок зафіксовано не було, але в разі виникнення конфлікту служителі правопорядку готові виїхати на місце і негайно розібратися з ситуацією», – пояснила речник ГУ Нацполіції у Кіровоградській області Віталіна Берзенко.

Тим часом аграрії Бобринецького району вчаться стрільбі і тактиці! При цьому навчає їх спецназ: багато хто з фермерів уже не перший рік допомагають полку спецпризначення, а бійці в подяку проводять майстер-класи з оборони.

Виконано за допомогою Disqus