Затверджено механізм відшкодування витрат на ідентифікацію і реєстрацію тварин

9 серпня 2016 34 0
КМУ затвердив Порядок відшкодування витрат на ідентифікацію і реєстрацію тварин
reference.comКМУ затвердив Порядок відшкодування витрат на ідентифікацію і реєстрацію тварин

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам – власникам цих тварин. Відповідну постанову Уряд прийняв на своєму засіданні 8 серпня 2016 р., пише прес-служба Держпродспоживслужби.

Затвердження Порядку дасть змогу забезпечити виплати власникам тварин коштів, які відшкодовуватимуть їм витрати на оплату послуг з ідентифікації і реєстрації тварин.

«Разом з цим прийняття документу мотивуватиме власників – фізичних осіб на проведення ідентифікації та реєстрації тварин, які їм належать, що, в свою чергу, сприятиме своєчасному виконанню Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» у частині обов’язкової ідентифікації та реєстрації всіх тварин на території країни у встановлені нормативно-правовими актами строки та є важливою складовою епізоотичної безпеки держави, забезпечення населення країни безпечними для здоров’я харчовими продуктами тваринного походження, а також забезпечення конкурентоспроможності тваринницької продукції на європейських та світових ринках», — сказано у повідомленні.

Відповідно до Порядку головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінагропрод, який здійснює управління бюджетними коштами у межах установлених йому бюджетних повноважень. Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є структурні підрозділи агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

«Відшкодування витрат з ідентифікації здійснюватиметься за оплачені у період із грудня попереднього року до грудня поточного року послуги з ідентифікації та реєстрації тварин на підставі поданих документів у розмірі вартості послуги з ідентифікації та реєстрації тварин, яка щорічно визначається відповідно до законодавства», — йдеться у повідомленні.

Для отримання відшкодування витрат з ідентифікації фізичні особи – власники тварин повинні подати до 1 грудня за місцезнаходженням господарства структурним підрозділам районних держадміністрацій, які забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку, копії:

  • ідентифікаційного документа тварини (паспорт великої рогатої худоби, реєстраційне свідоцтво свиней (для негосподарюючих суб’єктів), реєстраційне свідоцтво овець/кіз, паспорт коня, паспорт віслюка/мула/лошака), а в разі утримання 10 і більше голів тварин одного виду – додатково подається виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

  • паспорта фізичної особи – власника тварин;

  • довідки або договору про відкриття рахунка в банку;

  • документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

Виконано за допомогою Disqus