Голова Держрезерву поскаржився на Уряд

31 серпня 2016 80 0
Голова Держрезерву просить Гройсмана пустити його на засідання КМУ
ar.volyn.uaГолова Держрезерву просить Гройсмана пустити його на засідання КМУ

Голова Держрезерву Вадим Мосійчук звернувся публічно до голови уряду Володимира Гройсмана з проханням допустити його на сьогоднішнє засідання уряду.

«Сьогодні переглядаючи ранкові новини, з «Інтерфаксу» дізнався про те, що до порядку денного засідання уряду включено питання про проведення службового розслідування неналежного виконання посадових обов'язків головою Держрезерву. Дивно було дізнатись про це зі ЗМІ. На засідання уряду не запрошений, проте уже підготував відповідну заяву про свою участь. Я завжди працював публічно, тому й готовий публічно висловити свою позицію», — зазначив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, повідомляє Аgropolit.com.

Він виклав свою точку зору про умови роботи у Держрезерві.

«Упродовж року працюємо під постійним наглядом та перевірками (ДФІ, НАБУ, Нацдержслужба, Дерржпраця, Мінекономіки та інші). Однак, жодна з таких перевірок не виявила фактів некомпетентної роботи нашого колективу», – пояснив він.

Він нагадав, що рік тому його як колишнього директора європейської компанії з управління активами, запросили на цю посаду для здійснення радикальних змін і реформування системи держрезерву.

«За період роботи ми очистили систему, звільнили 14 керівників підприємств та організацій, вже за перші 6 місяців вивели їх на прибутковий рівень, проводимо модернізацію підприємств, розпочали тісну співпрацю з Європейським енергетичним співтовариством, проводимо роботу з консолідації підприємств за участю БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА, поповнили запаси держрезерву при цьому зекономивши близько 130 млн грн бюджетних коштів. І це ще далеко не все», — заявив він.

Також додав, що у планах створення стратегічних резервів нафти та нафтопродуктів на виконання Євродирективи, відмова від бюджетного фінансування державних організацій та багато іншого. Проте це можливо реалізовувати лише за підтримки профільного міністерства.

«Вважаю, що елементи радянських методів роботи і управління системою мають відійти у далеке минуле», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus