Через фермерське господарство 200 га землі використовували не за призначенням

8 вересня 2016 113 0
Фермерське господарство незаконно передало у суборенду землю вартістю 4 млн грн
kurkul.comФермерське господарство незаконно передало у суборенду землю вартістю 4 млн грн

У Роменському районі (Сумська область) фермерське господарство незаконно передало у суборенду 200 га землі, пише прес-служба прокуратури Сумської області.

Під час вивчення Роменською місцевою прокуратурою стану законності щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності встановлено, що головним управлінням Держземагентства у Сумській області фізичній особі надано в оренду на 21 рік 4 земельні ділянки загальною площею близько 200 га для ведення фермерського господарства за межами населених пунктів на території Роменського району.

«Однак орендар у свою чергу передав вказані земельні ділянки у суборенду товариству з обмеженою відповідальністю, яке використовує землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, тобто не за призначенням, що суперечить умовам договору та чинному законодавству», — сказано у повідомленні.

Також додається, що оскільки відповідним контролюючим органом не вживались заходи щодо усунення порушень вимог законодавства, Роменська місцева прокуратура в інтересах держави звернулась до суду.

«Роменський міськрайонний суд 7 вересня цього року погодився з доводами Роменської місцевої прокуратури та повністю задовольнив позов про визнання недійсними договорів суборенди та розірвання договорів оренди чотирьох земельних ділянок загальною площею близько 200 га вартістю понад 4 млн грн», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою