Трофімцеву призначено заступником голови Мінагропроду з євроінтеграції

8 вересня 2016 100 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України  з питань європейської інтеграції
kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції

Уряд призначив Ольгу Трофімцеву заступником міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції, пише прес-служба Мінагропроду.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України у четвер, 8 вересня.

«Розвивати потенціал України як потужного гравця на світових аграрних ринках, є головним завданням для команди Мінагропроду сьогодні», — заявила Ольга Трофімцева після свого призначення.

Заступник міністра з питань європейської інтеграції розповіла, що основні завдання роботи з напрямку євроінтеграції вже прописані, у тому числі, у стратегії «3+5». Вона підкреслила, що це: відкриття нових ринків, розширення географії нашого аграрного експорту, підвищення його ефективності через зміну товарної структури, включаючи збільшення експорту органічної продукції. Залучення до зовнішньої торгівлі більшої кількості середніх та малих виробників та переробників, які бажають експортувати і здатні це робити.

«Продовження процесу адаптації української аграрної політики, особливо в галузі управління та контролю якості та безпечності продукції до європейських стандартів є пріоритетом для розвитку галузі», — прокоментувала Ольга Трофімцева.

На посаді заступника міністра з питань європейської інтеграції вона представлятиме міністерство у відносинах з центральними органами виконавчої влади, міжнародними організаціями, дипломатичними представництвами України за кордоном, здійснюватиме переговори в межах компетенції. Також координуватиме роботу з розробки та реалізації державної аграрної політики, спрямованої на розвиток агропромислового комплексу у сфері міжнародних та зовнішньоекономічних відносин тощо.

До призначення Ольга Трофімцева була керівником проекту «Консультування України в питаннях аграрної торгівлі — у рамках повної та всеохоплюючої Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС».

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою