Аграрії збільшили посівні площі під льоном удвічі

8 вересня 2016 100 0
Льон стає все більш поширеною культурою
diagnoz.net.uaЛьон стає все більш поширеною культурою

Льон стає все більш поширеною культурою. У цьому маркетинговому році посівні площі під льоном виросли у два рази, повідомляє «ПроАгро».

Визначальним фактором при вирощуванні льону є економічна доцільність. Перш за все прибутковість вирощування олійного льону на насіння.

По-перше, це агротехнічна специфіка: завдяки раннім строкам посіву і короткими термінами росту, льон є підходящим попередником для більшості сільськогосподарських культур.

По-друге, льон збирають на початку літа, значить зникають певні погодні ризики, зокрема, посуха. І отримати прибуток від продажів можна вже у липні-серпні.

По-третє, і це найважливіше, на світовому ринку пропозиція насіння льону не дотягує до попиту, що забезпечує високі ціни на льон.

У 2015/2016 маркетинговому році світовий попит на насіння льону прогнозується на рівні 3 млн т, а виробництво хоч і поб'є рекорд, але досягне всього лише 2,65 млн т.

Ринковий дефіцит насіння льону і прогнози подальшого зростання попиту на цю культуру стимулюють інтерес українських аграріїв до його вирощування.

Виконано за допомогою Disqus