На Волині урожайність цукрових буряків склала 800 ц/га

9 вересня 2016 112 0
На Волині аграрії активно розпочали збір цукрових буряків
ukrsugar.comНа Волині аграрії активно розпочали збір цукрових буряків

На Волині аграрії активно розпочали збір цукрових буряків, пише прес-служба департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко зазначив, що цьогоріч до збирання підлягають посіви на площі 13,3 тис. га, що на 2 тис. га більше аніж минулого року.

«Працівники агропідприємств краю активно приступили до копання буряків. Уже є перші результати: 700-800 ц/га. Незважаючи на нестачу вологи у ґрунті, урожайність хороша. Вміст цукру в буряках також досить високий – 17%, а в окремих господарства області – 18-19%», — зазначив Юрій Горбенко.

Щодо цукрових заводів, то в області працюють ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Луцького району та ПП «Європацукор» Іваничівського району. Станом на 8 вересня Гнідавський цукровий завод уже виробив 2 тис. т цукру. Європацукор також розпочав заготівлю, а з 11 вересня підприємство розпочне переробку буряків.

«Умови приймання цукрових буряків для агропідприємств залишаються такими ж як і минулого року. Заготівлю буряків у населення розпочнуть з 1 жовтня. Також будуть працювати по 6 заготівельних пунктів від кожного заводу», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus