Аграрії хочуть відставки Кутового

16 вересня 2016 81 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

Під час засідання аграрного комітету у м. Батурин Чернігівської області аграрії запропонували відправити у відставку аграрного міністра Тараса Кутового, повідомляє AgroPolit.com.

Усе почалося з обговорення деталей земельної реформи, яку готує уряд для розгляду в парламенті.

«Коли ми говоримо, що ми найкращі і ефективні господарі на землі, то це брехня, колеги, брехня! У Данії з приватною власністю 2,6 млн га землі. Данія на своїх 2,6 млн га землі заробляє у виробництві €24 млрд! А ми, українці, обробляючи більше 30-ти, заробляємо $14 млрд! Тому, з точки зору ефективності роботи сільського господарства сидимо тихенько і мовчимо, бо найбільш низькоефективні у світі у сільському господарстві. Це правда», – звернувся Тарас Кутовий у відповідь на зауваження аграріїв із зали про те, що не можна запускати ринок землі.

Відповідь не забарилася.

«Завдяки кому?», – хтось голосно сказав із зали в бік сцени, де сиділи депутати і міністр.

Тарас Кутовий зазначив, що це правда.

«Завдяки Вам як міністру. Пане міністре, Вам потрібно написати заяву і йти з цієї держави, не з поста міністра, а – з держави. Весь світ знає, що ми продаємо зерно, продаємо продукти харчування, годуємо пів-Європи і весь світ, а Ви говорите, що «Ви не ефективні!». Це Ви не ефективні. Ми виробляєм продукцію, а Ви гегемонією займаєтеся. Я колишній народний депутат. І якби голова агарного комітету, а сьогодні міністр, таке сказав, то я б сказав «Віддай диплом, вибачся перед державою, яка навчила Вас поганому – і йди з міністерства сільського господарства». Так не можна говорити! Тут всі трудяги», — заявив екс-депутат Ярослав Бардин.

Міністр відповів:

«Я міністр 4 місяці, а Ви як народний депутат сиділи, гробили цю державу. Ви тепер там сидите і викрикуєте, як це треба робить… Шановні колеги, ніхто не буде заглядати Вам в рот. Ви хочете чути те, що хочете, а потрібно говорити правду… Ви експортуєте зерно, а не зерно потрібно, а – м'ясо, молоко, продукцію».

Втім зал знову загудів і дискусія продовжилася.

Виконано за допомогою Disqus