Аграрії Черкас сплатили 7,5 млн грн податків і зборів

16 вересня 2016 30 0
Аграрії Черкас сплатили понад 7,5 млн грн податків і зборів
dp.sfs.gov.uaАграрії Черкас сплатили понад 7,5 млн грн податків і зборів

Аграрії Черкас за 8 місяців сплатили понад 7,5 млн грн податків і зборів, пише прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

З метою недопущення використання суб’єктами господарювання-аграріями схем ухилення від оподаткування в області запроваджена операція «Урожай».

«У галузі сільського господарства на території області проводять діяльність та перебувають на податковому обліку у Державній податковій інспекції у м. Черкасах 41 суб’єкт господарювання, 11 з яких займаються вирощуванням зернових, бобових і насіння олійних культур. За 8 місяців вони сплатили понад 3 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 4 млн грн єдиного внеску та 0,4 млн грн військового збору», – повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Антон Царюк.

Також додається, що фахівцями інспекції постійно здійснюється контроль за повнотою виплати орендної плати орендодавцями земельних ділянок(паїв), виявлення осіб, що працюють без відповідного оформлення трудових відносин тощо.

«За результатами вжитих заходів аграрії офіційно оформили 21 найманого працівника, легалізовано доходу на 146,9 тис. грн, до бюджету додатково надійшло 26,4 тис. грн ПДФО та 32,3 тис. грн єдиного податку. За рахунок підвищення заробітної плати найманих працівників легалізовано доходу у сумі 96,5 тис. грн, додатково надійшло до бюджету 17,4 тис грн ПДФО та 21,3 тис. грн єдиного внеску.

Крім того, залучено до декларування 40 осіб, які отримали доходи від надання послуг по обробітку землі власною технікою. Сума задекларованого ними доходу склала понад 935 тис. грн, додаткові надходження до бюджету з податку на доходи фізичних осіб – 116,3 тис. грн, військовий збір – 10,6 тис. грн.

Наразі операція «Урожай-2016» триває.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus