Фермери все більше підвищують якість овочевої продукції

16 вересня 2016 45 0
Українські фермери все більше роблять акцент на якості овочевої продукції
firtka.if.uaУкраїнські фермери все більше роблять акцент на якості овочевої продукції

Українські фермери все більше роблять акцент на якості овочевої продукції, повідомив регіональний менеджер компанії «HM.CLAUSE» в Україні, Білорусі та Молдові Григорій Іванов, пише «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За його словами, український ринок насіння овочевих культур стрімко розвивається, змінюється його кон'юнктура, а вимоги покупців стали більш жорсткими.

На думку фахівця, минулий рік був досить успішним, як для постачальників насіння, так і для виробників овочів. Через несприятливі погодні умови, перш за все — через нестачу опадів, урожай овочів у країні знизився, що дозволило виробникам утримувати відносно високі ціни. Однак у цьому сезоні ситуація може різко змінитися, причому — не на користь фермерів.

«У цьому році вологи було достатньо і урожай основних овочевих культур борщового набору в Україні буде більшим, однак це, швидше за все, негативно позначиться на цінах», — упевнений Григорій Іванов.

Також він додав, що вся проблема полягає у тому, що українські фермери навчилися вирощувати якісну продукцію, але так і не вміють її продавати.

Виконано за допомогою Disqus