У Києві відкриють скульптурну інсталяцію Цукрова демократія

20 вересня 2016 52 0
Відвідувачам пропонують безкоштовно відвідати виставку цукрових архітектурних споруд
izolyatsia.orgВідвідувачам пропонують безкоштовно відвідати виставку цукрових архітектурних споруд

У м. Київ 22 вересня відбудеться відкриття інтерактивної скульптурної інсталяції «Цукрова демократія», повідомляє Gazeta.ua.

Відвідувачам пропонують безкоштовно відвідати виставку цукрових архітектурних споруд у приміщенні культурного фонду «Ізоляція».

Організатори виставки обіцяють відвідувачам надати можливість не тільки подивитися на неймовірні скульптури з цукру, а й пропонують взяти участь в створенні власних скульптур разом з майстрами — ірландськими скульпторами Брейданом Джеймісоном і Марком Ревелз.

Проект «Цукрова демократія» повертає до історії української архітектури. У центрі цукрової інсталяції представлять модель київського Будинку вчителя з кубиків цукру. Ця будівля уособлює місце, де культура та освіта творять демократію. Довкола моделі розташуються цукрові споруди у стилі Казимира Малевича.

Відвідувачі зможуть збудувати власні конструкції або доповнити вже існуючі, створюючи таким чином гібридну архітектуру.

Брендан Джеймісон та Марк Ревелз працюють разом уже три роки. Роботи виставляли в усьому світі, від Центру Помпіду в Парижі та Тейт Модерн у Лондоні до Зони мистецтв 798 у Пекіні. У скульптурних інсталяціях вони досліджують соціально-політичні теми. Часто створюючи масштабні проекти, які запрошують публіку долучатися до їх розширення власною творчістю.

Цукрова демократія в ігровій формі об'єднує сфери мистецтва, архітектури, сільськогосподарської інженерії, промислового виробництва, залучення громад та соціальної взаємодії.

Виставка триватиме до 30 жовтня.

Виконано за допомогою Disqus