Залишки цукру Аграрного фонду запропонували виставити на відкриті торги

21 вересня 2016 76 0
Цукровики пропонують виставити залишки цукру «Аграрного фонду» на відкриті торги
odessa.zakupka.comЦукровики пропонують виставити залишки цукру «Аграрного фонду» на відкриті торги

Цукровики пропонують виставити залишки цукру «Аграрного фонду» на відкриті торги «Аграрної біржі», пише прес-служба «Укрцукру».

Читати по темі: В Аграрному фонді пропаде цукру на 700 млн грн

«На нашу думку, цей розвиток подій є ідеальним як для виробників, так і для держави та споживачів. «Укрцукор» виступає за відкриту і прозору систему!», — коментує голова правління НАЦУ «Укрцукор» Андрій Дикун.

Читати по темі: Чиновники планують аферу на 500 млн грн з цукром Аграрного фонду — Апостол

За його словами, навіть попри розпал сезону цукроваріння, цукровики з розумінням ставляться до ситуації з цукром «Аграрного фонду» і не проти того, щоб він був реалізований, але виключно на відкритих торгах «Аграрної біржі». Відтак, всі бажаючі підприємства цукрової галузі братимуть участь у цих торгах, усе буде публічно і прозоро.

«НАЦУ «Укрцукор» та Мінагропрод неодноразово проводили зустрічі з виробниками стосовно того, як краще реалізувати цей цукор без загрози для ринку та створення споживчої паніки. Це питання неодноразово розглядалось на засіданнях Верховної Ради України та обговорювалось на зустрічах з Міністром аграрної політики та продовольства України», — пояснює Андрій Дикун.

Під час переговорів було домовлено продати цей цукор на «Аграрній біржі». Окремі цукрові заводи готові взяти участь у відкритих публічних торгах з продажу цього цукру.

Виконано за допомогою Disqus