Фермери зберуть перший урожай у рамках пілотного проекту на Львівщині

23 вересня 2016 121 0
Через два тижні фермери зберуть перший урожай проекту «500 успішних сімейних господарств»
oda.gov.uaЧерез два тижні фермери зберуть перший урожай проекту «500 успішних сімейних господарств»

Через за два тижні у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі (СОК) «Агросвіт», що був створений у рамках проекту «500 успішних сімейних господарств», розпочнеться збір урожаю, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Незважаючи на проблеми, з якими стикалися члени кооперативу, та не завжди сприятливі погодні умови, можна впевнено говорити про хороші результати їх роботи. Перші показники урожайності можна буде оцінити вже за два тижні, коли розпочнеться збір урожаю», — заявила під час робочої поїздки до кооперативу директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз.

Крім цього, Наталія Хмиз зустрілася із представниками компаній ТОВ «ГАЛФРОСТ» та ТОВ «АГРО ФРУТІКА БИШКІВ» та обговорила деталі майбутньої співпраці з кооперативом «Агросвіт».

Спеціально для найдопитливіших читачів дані про жнива доступні в інтерактивному сервісі «Урожай онлайн» — спільному проекті Latifundist.com і компанії AGCO.

Довідка:

СОК «Агросвіт» є одним із учасників проекту: «500 успішних сімейних господарств», який розпочався у 2016 р. Упродовж усього часу кооператив отримував технологічний та юридичний супровід, а вітчизняні та зарубіжні експерти читали практичні семінари для його членів.

«Агросвіт» отримав підтримку у рамках Комплексної програми з обласного бюджету, за напрямком: «Фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів».

За словами керівництва кооперативу, цього року вони також планують здійснити осінню посадку малини на площі 4 га.

Проект «500 успішних сімейних господарств» реалізовують за ініціативи Львівської обласної державної адміністрації та департаменту агропромислового розвитку та підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Виконано за допомогою Disqus