Українські фермери переймали досвід кооперації у Польщі

26 вересня 2016 92 0
Фермери Львівщини переймали досвід польських колег із розвитку кооперативів
loda.gov.uaФермери Львівщини переймали досвід польських колег із розвитку кооперативів

Упродовж двох днів, 21 та 22 вересня, фермери Львівщини і Тернопільщини, представники Львівської аграрної дорадчої служби, департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації перебували із робочим візитом у Республіці Польща, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Українська делегація знайомилася із технікою, роботою фермерів і науковців, успішними кооперативами, які створили великі підприємства, адаптували аграрний сектор і сільські території до стандартів Європейського Союзу.

«Українці відвідали три сімейні ферми, які спеціалізуються на розведенні корів молочного напряму продуктивності та реалізації молока. Також вони побували на трьох успішних польських кооперативах: зерновому, молочному та молокопереробному. Окрім цього, учасники поїздки ознайомилися з роботою Дослідного Закладу Інституту Зоотехніки ДДІ Оджехова, який займається дослідженням корів, коней та кіз», — зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз.

Загалом результатом поїздки стали практичні поради для розвитку кооперації на Львівщині, а також адаптації стандартів відповідно до вимог законодавства ЄС.

«Такі поїздки з обміну досвідом є дуже важливими та дають необхідні знання фермерам для розвитку успішного агровиробництва, а також надихають на запровадження нових ефективних технологій», — наголосила Наталія Хмиз.

Виконано за допомогою Disqus