На Житомирщині інвесторам пропонують 190 га землі

26 вересня 2016 76 0
На Житомирщині пропонують для інвестицій майже 190 га землі
cherkaska.land.gov.uaНа Житомирщині пропонують для інвестицій майже 190 га землі

На земельних аукціонах у жовтні землевпорядники Житомирщини запропонують інвесторам придбати права оренди на 9 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа земель становить 189,4 га, пише прес-служба Житомирської облдержадмністрації.

Пропоновані для оренди ділянки знаходяться у Лугинському районі на території Великодивлинської сільської ради (за межами населеного пункту). Стартова сукупна вартість ділянок визначена на рівні 8% від нормативної грошової оцінки землі (при визначеному законодавством мінімумі у 3%) та становить 111,95 тис. грн.

«Проведення земельних аукціонів забезпечує відкритість у процесі розпорядження землями державної власності. Завдяки проведенню конкурентних торгів вартість оренди суттєво збільшується, що має прямий вплив на наповнення місцевих бюджетів», — зазначає в. о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Сергій Козаков.

Також додається, що на сьогодні у головному управлінні Держгеокадастру Житомирщини сформували перелік з 89 земельних ділянок для ведення сільськогосподарського виробництва. Інвесторам запропонують на аукціонах взяти в оренду 2 801 га земель державної власності (за межами населених пунктів).

Виконано за допомогою Disqus