На Прикарпатті планують збудувати завод для утилізації відходів тваринництва

26 вересня 2016 58 0
На Прикарпатті немає де переробляти відходи тваринного походження
wikipedia.orgНа Прикарпатті немає де переробляти відходи тваринного походження

Питання переробки біологічних відходів у Івано-Франківській області обговорювалися на зустрічі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Паранюка з представниками компанії ARVI (Литва), повідомляє «Фіртка».

За словами Ярослава Паранюка, в області вже понад два роки існує потреба у заводі, який би займався утилізацією відходів тваринного походження. Єдине подібне підприємство є в Коломийському районі, однак наразі воно не працює.

«На Прикарпатті активно розвиваються сільськогосподарські підприємства та фермерства, стрімко зростає кількість поголів’я великої рогатої худоби. Діючого підприємства, яке б утилізовувало відходи із дотриманням усіх санітарних та зооветеринарних норм, немає. Тому потреба у будівництві заводу є першочерговою та невідкладною», – зазначив представник облдержадміністрації.

Представники компанії «АРВІ Україна» розповіли, що для реалізації проекту будівництва подібного підприємства необхідно €15,7 млн, термін окупності виробництва становитиме шість-сім років. Окрім того, кінцевими продуктами переробки відходів будуть високоякісні жири та м’ясокісткове борошно.

Керівництво облдержадміністрації висловило зацікавлення налагодити співпрацю з компанією.

Виконано за допомогою Disqus