На Черкащині посіяно лише 5 частину запланованих площ озимих

27 вересня 2016 56 0
Посів озимих культур затримується
novadoba.com.uaПосів озимих культур затримується

Нинішня погода сприяє збиранню врожаю, однак через значний дефіцит опадів у Черкаській області утримується ґрунтова засуха, яка вже 4 декади відноситься до категорії жорсткої, пише прес-служба Черкаської облдержадмністрації.

Як наслідок, посів озимих культур затримується. На час завершення оптимальних строків посіву в області посіяно лише 5 частину запланованих площ.

«Також відсутність дощів обумовлює маловодність річок та зростання показника пожежної небезпеки. Так, у центральних районах області досі утримується надзвичайний п’ятий клас пожежної небезпеки», — повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Також додається, що крім дефіциту опадів, аномалією цієї осені – є ранні заморозки. Так, 24 вересня місцями по області були зафіксовані заморозки до -1º над поверхнею ґрунту.

«За прогнозом, у найближчі 2 доби на Черкащині збережеться прохолодна, без істотних опадів погода, з середнім температурним фоном +10º, що відповідає початку жовтня. Температура повітря: вночі +4..6º, вдень +12..14º», — зазначається у повідомленні.

Із 29 вересня пройдуть невеликі дощі і потеплішає. Денні температурні показники підвищаться до 20-22º, а нічні до 8-10º.

«За попередніми розрахунками, з 3 жовтня розпочнеться зниження температурного фону і вже 5 жовтня він знизиться до 6-7º, вночі заморозки 0-3º», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus