Фермеру незаконно передали на пільгових умовах землю вартістю 25 млн грн

28 вересня 2016 50 0
Фермеру передали землю на пільгових умовах незаконно
socportal.infoФермеру передали землю на пільгових умовах незаконно

Прокуратура Хмельниччини відстоює у суді повернення державі 1,1 тис. га сільгоспземель вартістю понад 25 млн грн, пише прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Встановлено, що на підставі розпоряджень Теофіпольської, Ізяславської та Хмельницької райдержадміністрацій, а також наказів ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області у 2014 р. із одним громадянином укладено 39 договорів оренди земельних ділянок загальною площею 1138 га, наданих для ведення фермерського господарства.

«Як з’ясувалось, «фермер» є засновником та керівником низки суб’єктів господарювання, у користуванні яких знаходяться значні площі сільгоспугідь», — йдеться у повідомленні.

Зазначене підтверджує, що дійсний намір громадянина спрямовувався не на створення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів.

«Як наслідок, розмір орендної плати не відповідає справедливому розміру, який міг бути визначений у разі отримання прав на земельні ділянку на конкурентних засадах», — зазначається у повідомленні.

Тому прокуратура області звернулася у суд з позовними вимогами до Теофіпольської, Ізяславської та Хмельницької райдержадміністрацій, ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області, а також орендаря про визнання незаконними та скасування розпоряджень, наказів і укладених на їх підставі договорів оренди земель, нормативна грошова оцінка яких становить понад 25 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus