На Вінниччині АТОвці будуть об'єднуватися у фермерські господарства

28 вересня 2016 105 0
Вінницькі депутати хочуть дозволити АТОвцям об'єднуватись у фермерські господарства
proagappraisal.comВінницькі депутати хочуть дозволити АТОвцям об'єднуватись у фермерські господарства

Вінницькі депутати хочуть дозволити АТОвцям об'єднуватись у фермерські господарства. Відповідний проект рішення нині готують члени профільної комісії, повідомляє «Depo.Вінниця».

«Члени комісії Вінницької обласної ради з питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю готують проект рішення, який дозволить АТОвцям, що отримали земельні ділянки, створювати фермерські господарства», — заявив голова комісії, депутат Олексій Бородій.

За словами депутата, об'єднання у фермерські господарства вже практикують на території Мурованокуриловецького району. Така організація роботи вивилась досить успішною, тож депутати планують поширити досвід фермерів району на території всієї області.

«Учасники АТО, які отримали ділянку землі сільськогосподарського призначення, можуть об'єднати свої паї і створити фермерське господарство. У такий спосіб бійці АТО збережуть свої паї, а не продаватимуть землю, а також отримують робочі місця», – пояснив Олексій Бородій.

За його словами, сьогодні АТОвці доволі часто продають свої 2 га землі сільськогосподарського призначення практично за копійки.

Виконано за допомогою Disqus