На Черкащині під час аукціону вартість земельної ділянки зросла у 10 разів

29 вересня 2016 278 0
Стартова ціна зросла з 8% до 84% від її нормативної грошової оцінки
varianty.lviv.uaСтартова ціна зросла з 8% до 84% від її нормативної грошової оцінки

У вересні цього року головне управління Держгеокадастру у Черкаській області продало на земельних торгах права оренди трьох земельних ділянок сільгосппризначення державної власності (за межами населених пунктів), які розташовані в Черкаському та Монастирищенському районах.

Загальна площа наділів становить 48,4 га, пише прес-служба головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

За користування цією землею до бюджетів Будищенської, Коритнянської й Терлицької сільських рад щорічно надходитиме 190,4 тис. грн, що на 104,7 тис. грн. більше від стартової ціни (82,7 тис. грн).

«Значно збільшилася вартість земельної ділянки площею 14,4 га в адмінмежах Терлицької сільської ради Монастирищенського району, де стартова ціна зросла з 8% до 84% від її нормативної грошової оцінки (НГО): із 6,3 тис. грн до 66,9 тис. грн – у 10,5 раза. Також майже втричі збільшилася орендна плата за земельну ділянку площею 10 га, що біля Коритні цього ж району. Фермерське господарство, яке виграло торги, тепер щорічно сплачуватиме в бюджет села 22,5% від НГО – 66,4 тис. гр. (стартова ціна – 23,6 тис. грн)», — йдеться у повідомденні.

Також додається, що у жовтні заплановано два земельні аукціони, де сільгоспвиробники боротимуться за права оренди чотирьох земельних ділянок загальною площею 8,9 га, що розташовані в Жашківському районі Черкаської області.

Виконано за допомогою Disqus