Перспективи аграрних палат в Україні обговорюють на міжнародному рівні

29 вересня 2016 66 0
Фахівці з України та Європи обговорюють роль аграрних палат у розвитку сільських територій
loda.gov.uaФахівці з України та Європи обговорюють роль аграрних палат у розвитку сільських територій

Сьогодні, 29 вересня, у Львові розпочала дводенну роботу Міжнародна конференція «Роль і місце аграрних палат у розвитку сільських територій. Європейський досвід», пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

У рамках конференції буде підписано угоду про двосторонню співпрацю між Львівською аграрною палатою і регіональною Аграрною палатою Франції, а також прийнято підсумкову резолюцію щодо пріоритетних напрямків роботи аграрних палат в Україні.

«У п’ятницю, 30 вересня, учасники конференцїї відвідають РСП «Шувар» та ознайомляться з європейською моделлю господарювання в аграрному секторі на базі господарства ПП «Витошко» (Городоцький район, с. Галичани)», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що участь у заході беруть представники міністерства аграрної політики та продовольства України, регіональних Аграрних Палат Польщі, Німеччини, Франції, голови сільських та селищних рад Львівщини, керівники агроформувань із районів Львівської області, науковці.

«Принципово важливими є дві речі: врегулювання на законодавчому рівні статусу аграрних палат та реальне розуміння їх ролі як органу, який твориться зсередини, і який повинен відіграти роль каталізатора всіх процесів, що відбуваються на селі. Аграрні палати стануть тією моделлю, яка зможе прищепити найкращі світові досвіди і взірці в аграрній галузі», — переконаний голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Виконано за допомогою Disqus