На Львівщині відкрили другу сімейну ферму у рамках пілотного проекту

28 жовтня 2016 101 0
Урочисте відкриття сучасної родинної ферми
loda.gov.uaУрочисте відкриття сучасної родинної ферми

У с. Бабино Самбірського району (Львівська область) відбулося урочисте відкриття сучасної родинної ферми в рамках Українсько-канадського проекту Львівської аграрної дорадчої служби «Розвиток молочного бізнесу в Україні», пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Керівник ферми Микола Бурак збудував приміщення для утримання 10 корів за рекомендаціями проекту та вже успішно реалізує молоко на місцевий молокозавод.

«Львівська аграрна дорадча служба також подарувала родині Бурак сучасне доїльне обладнання та інші засоби, необхідні для комфортного утримання тварин», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що наприкінці вересня перша сімейна молочна ферма за підтримки проекту з’явилась у Жовківському районі. Вже до кінця цього року заплановано відкрити ще три — у Стрийському, Дрогобицькому та Бродівському районах.

«Це дасть можливість збільшити кількість товаровиробників, успішно розвивати молочарську галузь і відчувати впевненість у завтрашньому дні. Тому створення сімейних ферм є кроком до сталого розвитку та самозабезпечення селян», — коментує директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз.

У рамках заходу фермери району обмінялися думками та поділились досвідом, які займаються молочним скотарством.

Виконано за допомогою Disqus