Аграрії Віниччини наростили виробництво сільгосппродукції на 14%

1 листопада 2016 18 0
Вінницька область зайняла 1 місце в Україні за обсягами виробництва сільгосппродукції
barsport.netВінницька область зайняла 1 місце в Україні за обсягами виробництва сільгосппродукції

Аграрії Вінниччини за дев’ять місяців цього року наростили виробництво сільгосппродукції на 14,3%.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик, пише прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

У тому числі в сільськогосподарських підприємствах в січні-вересні 2016 р. приріст вкладає 21,8% проти минулорічних показників, в господарствах населення — 4,6%, в галузі рослинництва виробництво зросло на 21,8%, а в тваринництві — на 2,5%.

«За підсумками 9 місяців 2016 р., Вінницька область зайняла 1 місце серед регіонів України за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства, за темпами виробництва та за обсягами виробництва на одну особу. В регіоні виробляється 8,4% обсягу валової продукції сільського господарства України», — зазначив керівник профільного департаменту.

Також він додав, що нині по всіх категоріях господарств з площі 865,2 тис. га зернових та зернобобових культур (включаючи кукурудзу на зерно), зібрано на площі — 790 тис. га (91,3 %). Вже намолочено — 5005,3 тис. т, при середній урожайності 63,4 ц/га (у 2015 р. – 46,2 ц/га).

Читати по темі: Вінниччина лідирує по збору зернових — Урожай Онлайн

«В цьому році, завдячуючи погоднім умовам та правильним підходам до агрокультури, аграрії Вінниччини зібрали 3 млн т ранньої групи зернових. Область ще не мала такого урожаю. 5 млн т зібрано разом із кукурудзою, якої ще 73 тис. га залишається на полі до збирання. Орієнтовно ми зберемо близько 560 тис. т, отже є всі перспективи отримати 5,5 млн т зернових. Вінниччина ще не отримувала таких результатів. Найвищий валовий збір був у 2014 р. — 5,1 млн т», — зазначив Микола Неїлик.

Спеціально для найдопитливіших читачів дані про жнива доступні в інтерактивному сервісі «Урожай онлайн» — спільному проекті Latifundist.com і компанії AGCO.

Виконано за допомогою Disqus