На Житомирщині тваринники отримають компенсацію за розведення корів

7 листопада 2016 87 0
На Житомирщині сільгоспвиробники збільшують поголів’я корів
Kurkul.comНа Житомирщині сільгоспвиробники збільшують поголів’я корів

На Житомирщині п’ять сільськогосподарських підприємств області, що займаються тваринництвом, отримають із державного бюджету близько 9 млн грн, пише прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Відповідно до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, обласна комісія завершила прийом документів від товаровиробників, які претендують на часткове відшкодування (50%) вартості придбаних племінних телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напрямів продуктивності з племінних заводів та племінних репродукторів або ввезених в режимі імпорту.

«У сільськогосподарських підприємствах області за 9 місяців цього року від розтелу корів і нетелей надійшло 18 тис. голів телят, в тому числі від корів 13,6 тис. Вихід телят від 100 корів склав 56 голів», — сказано у пвідомленні.

Також додається, що найкращі показники відтворення поголів’я великої рогатої худоби у господарствах Олевського району – 77 голів телят, Бердичівського, Житомирського та Новоград-Волинського – 69 голів, Пулинського – 68 голів телят на 100 корів. За цей період введено в основне стадо 18 голів нетелей на 100 корів. Найращі показники ремонту стада в господарствах Радомишльського району – 58 нетелей, у Бердичівського – 31, Попільнянського – 30.

Виконано за допомогою Disqus