На Запоріжжі обласна програма допомогла стати на ноги ТОВ Агрофірма Нива

11 листопада 2016 107 0
На сьогодні в господарстві налічується 208 голів ВРХ
zoda.gov.uaНа сьогодні в господарстві налічується 208 голів ВРХ

ТОВ «Агрофірма «Нива» (Запорізька область) отримало кошти на розвиток у рамках Програми розвитку галузі молочного скотарства у сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014-2018 р.р., пише прес-служба облдержадміністрації.

Тваринництвом, зокрема молочним скотарством, господарство почало займатися відносно недавно, лише з 2011 р. За цей період у господарстві створено міцну кормову базу, забезпечено ситу годівлю поголів’я великої рогатої худоби, на високому рівні проводиться селекційно-племінна робота.

«На сьогодні в господарстві налічується 208 голів великої рогатої худоби, в тому числі 92 корови», — йдеться у повідомленні.

Середньодобовий надій молока на одну корову складає 22 кг при середньому по області 14,6 кг. Це один із найвищих показників серед сільгосппідприємств області. З початку року надій молока на одну корову склав 4963 кг, що на 928 кг молока більше минулорічного показника. Загалом у цьому році господарством вироблено 541 т молока, що на 58 т більше, ніж торік.

«Також у господарстві проведено реконструкцію молочного залу, придбано та встановлено доїльну установку УДМ-200 «Брацславчанка» вітчизняного виробництва, що дало змогу полегшити працю доярок та отримувати молоко лише вищого ґатунку», — сказано у повідомленні.

За словами керівника підприємства Олександра Зельдіна, в наступному році в господарстві планується збільшити поголів'я дійної череди корів та взяти участь у виконанні обласної Програми.

Виконано за допомогою Disqus