Іноземні птахівники побоюються української конкуренції — Карпенко

11 листопада 2016 42 0
Сергій Карпенко, виконавчий директор «Союзу птахівників України»
Latifundist.comСергій Карпенко, виконавчий директор «Союзу птахівників України»

Зарубіжні виробники птиці і яєць побоюються конкуренції з українськими птахівниками тому, що знають — за рахунок певних чинників вітчизняні виробники мають більш низьку, ніж у них собівартість виробництва, є більш ефективними.

Про це у блозі Latifundist.com заявив виконавчий директор «Союзу птахівників України» Сергій Карпенко.

Експерт вважає, що передумови для нарощування експорту продукції галузі птахівництва є, що пов'язано зі зростаючим попитом на м'ясо птиці в світі.

«Нині проводиться відповідна робота щодо доступу на ринки Китаю, Гонконгу, Сінгапуру, Південної Кореї, Японії, Канади, США, Мексики, Сербії, Боснії і Герцеговини, Чорногорії. Вивчаються можливості по збільшенню присутності на африканському ринку, який, за прогнозами, в найближчій перспективі стане одним з найбільших, при цьому буде залежати від імпорту», — повідомив він.

Також Сергій Карпенко вважає, що європейський ринок для українських виробників є досить привабливим з точки зору стабільності і платоспроможності, але для цього необхідно більше підтримки з боку держави.

«Не дивлячись на високу конкуренцію, українські виробники повинні прагнути до виходу на нього, а завдання на найближчу перспективу — добитися перегляду в бік збільшення квот на експорт в ЄС української продукції птахівництва», — розповів експерт.

Виконавчий директор «Союзу птахівників України» заявив, що через падіння внутрішнього споживання, вітчизняні компанії переорієнтувалися на експортні ринки.

«За 9 місяців цього року було експортовано 175,5 тис. т м'яса бройлерів, що на 44% більше, ніж за аналогічний період минулого року», — підсумував Сергій Карпенко.

Виконано за допомогою Disqus