Між аграріями відсутня податкова рівність — Линкевич

13 листопада 2016 43 0
Валерій Линкевич, голова правління СВК «Вівсянецький»
kurkul.comВалерій Линкевич, голова правління СВК «Вівсянецький»

Усі повинні бути у рівних умовах у питанні оподаткування.

Про це в інтервю Кurkul.com сказав голова правління СВК «Вівсянецький» Валерій Линкевич (Вінницька область).

За його словами, вже багато років поспіль він та його кооператив сумлінно сплачують податки. Але він добре знає і тих колег, які уникають фінансової відповідальності та всіма можливими шляхами обходять закон.

Читати по темі: Аграрії про ПДВ: ТОП-5 думок

«Розумієте, на цьому світі є дуже багато хитрих. Один платить 4 млн грн з 2,5 тис. га, а інший з такої ж площі 400 тис. грн. Знаходять різні причини та відмовки: то град побив, то поїхали у Промислову палату, дали там подаруночок, а вони натомість дали справочку, і господарство вже податків не платить. Коли я мав нагоду спілкуватися з керівництвом області то пояснював, що для нас головне, щоб ці податки поверталися в той підрозділ, який їх платить. Але у нас виходить так, що один платить, а інший — ні», — зазначив він.

За його словами, ще й виділяють їм якісь кошти з районного бюджету, щоб допомогти. Це неправильно, так виховують трутнів.

«Якщо ввели єдиний податок з землі — плати. Тоді ти будеш думати, як господарювати, як людей утримувати. А так ти думаєш як побільше вкрасти і куди діти ці гроші. Оприлюдніть дані, хто скільки заплатив податків з га, і хай люди бачать, хто стоїть за цим, розумієте? Може і є мінуси в тому, що ми працюємо по-білому, у нас немає чорної бухгалтерії, а податків ми платимо найбільше і від цього ми ніякої уваги від держави не маємо. Як в безодню йдуть ці податки», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus