Ціни на овочі після двотижневого падіння стабілізувалися

21 листопада 2016 92 0
За тиждень цінові зміни відбулися тільки в сегменті тепличних овочів
razumovskiyvestnik.ruЗа тиждень цінові зміни відбулися тільки в сегменті тепличних овочів

Плодоовочевий індекс за попередній тиждень (з 11 по 18 листопада) зріс на 0,7% після зниження на 12,5% протягом попередніх двох тижнів, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

При цьому на ринку відзначалася незвичайна стабільність — за тиждень зміни відбулися тільки в сегменті тепличних овочів.

Овочі борщового набору, які подешевшали на 15,1% тижнем раніше, на попередньому тижні не показали якої-небудь цінової динаміки. Стабілізація відзначалася і в сегменті картоплі, яка також протягом попередніх двох тижнів активно дешевшала.

У той же час в сегменті тепличних овочів динаміка була неоднорідною. Тепличні огірки продовжували дешевшати під тиском напливу дешевої турецької продукції, а тепличні томати, навпаки, виросли в ціні. При цьому зниження в сегменті огірка було з лишком компенсоване зростанням вартості тепличних томатів.

Ціни на фрукти залишалися весь тиждень порівняно стабільними. Навіть зростання пропозиції цитрусових не вплинуло істотно на ціни. Яблука також, незважаючи на всі зусилля виробників, поки що не ростуть в ціні.

Виконано за допомогою Disqus