На Запоріжжі 30% урожаю «зникають» у тіні

23 листопада 2016 91 0
Від третього етапу операції «Урожай» надійшло більше 100 млн грн у бюджети області
kurkul.comВід третього етапу операції «Урожай» надійшло більше 100 млн грн у бюджети області

У Запорізькій області до 30% урожаю зникають у тіні. Про це повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, пише прес-служба ОДА.

За його словами, земельний ресурс залишається найбільш прибутковим у всіх районах області.

«До бюджетів усіх районів, де проведена робота дійшла третього етапу операції «Урожай», загалом надійшло більше 100 млн грн», — сказав він.

Як доповів заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Поляков, за основу моніторингу брались 2,99 млн га сільгоспугідь в області, проте до обласної робочої групи надійшли результати далеко не від усіх районних робочих груп. Особливо не просунулися в роботі з моніторингом землі Вільнянський та Приморський райони. Доповіді керівників цих райдержадміністрацій і були заслухані під час засідання.

«Нині районною робочою групою вже обстежено близько 75% земель. Основна категорія – землі приватної власності. Та саме їх моніторинг викликає в районі дуже великий спротив. Оскільки в більшості виявлених порушень з’ясовується, що ділянки обробляються впливовими політиками району. Також протистояння підтримується і правоохоронними органами», — пояснив голова Приморської РДА Сергій Бєлічев.

Костянтин Бриль підкреслив, що всі підсумки заходу «Врожай-2016» мають бути обов’язково підбиті та опубліковані наприкінці року.

«Всі напрацювання цьогорічного «Врожаю-2016» має побачити запорізька громада, а всі зафіксовані порушення будуть передані до податкових та правоохоронних органів. Крім цього, вони ляжуть в основу перевірочних заходів у наступному році. Помилки також будуть враховані. Наприклад, зараз триває робота щодо дозволів, аби відповідні органи проводили перевірки без перешкод у вигляді мораторіїв. Планується, що до операції «Врожай-2017» також приєднається прокуратура, сільгоспінспекція, інспекція охорони праці і багато інших. Тож, коли всі ці складові поєднаються з активністю влади на місцях, ми отримаємо реальний результат», — підсумував голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Спеціально для найдопитливіших читачів дані про жнива доступні в інтерактивному сервісі «Урожай онлайн» — спільному проекті Latifundist.com і компанії AGCO.

Виконано за допомогою Disqus