Індія. Посівна затримується через дефіцит готівкових коштів у фермерів

24 листопада 2016 67 0
Посівна кампанія озимих культур в Індії затримується
balakovo24.ruПосівна кампанія озимих культур в Індії затримується

Посівна кампанія озимих культур в Індії затримується, оскільки фермери відчувають дефіцит готівкових коштів на закупівлю необхідних обсягів насіння і добрив, повідомляє «АПК-інформ».

Станом на 18 листопада зерновими та олійними культурами в країні було засіяно 24,47 млн га, що хоч і перевищує показник попереднього сезону (24,34 млн га), але відстає від запланованого графіка. Зокрема, пшеницею на звітну дату було засіяно 7,94 (7,88) млн га, тоді як середньорічний показник становить 9,8 млн га.

Причиною уповільнення темпів посіву стало прийняте 8 листопада рішення уряду Індії про вилучення з обороту найбільших купюр національної валюти — банкнот в 500 і 1 тис. рупій. Цей крок привів до дефіциту у аграріїв готівкових коштів на закупівлю необхідних матеріалів для проведення польових робіт, оскільки велика частина діючих в обороті купюр втратила свою платоспроможність, а їх обмін на банкноти нового зразка займає надто багато часу.

Варто відзначити, що ситуація, що склалася викликає серйозне занепокоєння у індійських фермерів, оскільки посівна кампанія деяких культур, зокрема пшениці, повинна бути завершена протягом найближчих 10-15 днів.

Виконано за допомогою Disqus