На Кіровоградщині поля завойовують імпортні сорти пшениці

25 листопада 2016 57 0
Імпортні сорти пшениці завойовують поля в Кіровогдадській області
kurkul.comІмпортні сорти пшениці завойовують поля в Кіровогдадській області

Аграрії Кіровоградщини все частіше віддають перевагу сортам озимої пшениці іноземної селекції, аніж української, повідомляє SuperAgronom.com.

І хоча загалом по Україні використання вітчизняного насіння пшениці становить близько 70%, цей показник щороку зменшується. Якщо так триватиме і далі, то скоро більшість полів пшениці будуть засіватись іноземним посівним матеріалом, як це вже сталось із соняшником, соєю, ріпаком та кукурудзою.

Серед головних переваг імпортних сортів агрономи називають більшу стійкість до хвороб та вищу урожайність. Перевагу віддають зокрема сортам німецької селекції: Актор та Самурай.

Актор є сильним сортом №1 у Німеччині, де його сіють майже на половині всіх площ. Він здатен добре переносити посуху, стійкий до осипання та вилягання. Урожайність на держвипробуваннях в Україні склала 55,9 ц/га.

Самурай – сорт з великим потенціалом урожайності. Більшість господарств України, які встигли його випробувати, повідомляють про урожайність на рівні 90-105 ц/га. Зерно цього сорту є переважно кормовим, оскільки вміст білка невисокий – 10-11%.

Виконано за допомогою Disqus