Вінницькі аграрії пояснили, чому залишили кукурудзу у полях

30 листопада 2016 187 0
Вінницькі аграрії назвали причини затримки зі збиранням кукурудзи
latifundist.comВінницькі аграрії назвали причини затримки зі збиранням кукурудзи

Кукурудза залишилась у полях через нестачу техніки та необхідність рятувати соняшник, повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на «Голос України».

Дощі та сніг не надто шкодять зерну кукурудзи, проте можуть повністю знищити урожай соняшника. Так пояснили ситуацію зі збиранням олійної культури вінницькі аграрії.

Тому й довелось залишити частину посівів кукурудзи незібраною, адже техніки і ресурсів для одночасного обмолоту обох культур не вистачало. Проте господарі переконані, що такий хід був виправданий.

«Качани менше бояться дощової погоди. Зрозуміло, зерно тоді стає вологішим, його потрібно сушити, витрачати додаткові кошти, але це не означає втрату врожаю», — розповів один з агрономів.

Місцеві виробники вже стикались з подібною ситуацією раніше і стверджують, що доводилось обмолочувати кукурудзу навіть навесні, коли вона перезимувала в снігу на полях.

Цього року на Вінничині також не встигли зібрати частину сої і сорго. Причина та ж — нестача комбайнів, які багато хто з фермерів орендує, бо не в змозі придбати власну техніку.

Спеціально для найдопитливіших читачів дані про жнива доступні в інтерактивному сервісі «Урожай онлайн» — спільному проекті Latifundist.com і компанії AGCO.

Виконано за допомогою Disqus