Кутовий розповів, як розподілять аграрний бюджет-2017

2 грудня 2016 95 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

Мінагропрод планує імплементувати у 2017-2021 р.р. щорічний обсяг коштів державного бюджету України не менше 1%. При цьому 20% цієї підтримки використовується товаровиробниками для закупівлі у вітчизняних виробників с/г техніки та обладнання. Із них у 2017 р. — 10%, у 2018 р. – 15%.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, пише АgroРolit.com.

«На підтримку птахівництва буде виділено не більше 2 млрд грн. Додатково на підтримку машинобудування виділять 500 млн грн, які фактично і будуть програмою компенсації вартості української с/г техніки. Попередньо на здешевлення кредитів 300 млн грн. І у Фонд гарантування – 700 млн грн. Це новий інструмент, який дасть можливість невеликим гравцям стати суб’єктами кредитування і інших фінансових програмах», — повідомив він.

Проте, підтримка Фонду гарантування буде залежати від альтернативних джерел, які зараз обговорюються з Верховною Радою.

«Ці кошти ми спрямуємо на погашення кредиторських заборгованостей, що є – більше 700 млн», — сказав він.

Крім того, Мінагропрод планує запровадити 2 напрямки підтримки: акумуляція для надання підтримки тваринницької галузі, вирощування фруктів, ягід, овочів тощо.

«4 млрд грн направляємо на акумуляцію відшкодування ПДВ. Тобто суми до сплати ПДВ, які будуть виникати у платників компенсуватиметься як пряму підтримку від держави», — повідомив Тарас Кутовий.

За його словами, це дасть можливість уникнути негативних наслідків від переходу зі спецрежиму ПДВ для цих галузей агросектору.

«Ця сума буде розбита на 12 місяців для рівномірного розподілення протягом року, оскільки є виробничі цикли і різні групи виробників», — зазначив міністр.

Також Тарас Кутовий зазначив про додаткові групи підтримки, які Мінагропрод хотів би відстояти: на протиепізоотичні заходи (195 млн. грн), на реформування територіальних органів рибохорони, на виплати мінімальних зарплат науково-технічним закладам у сфері Мінапк (14,3 млн грн), на ведення лісового господарства і проведення інвентаризації лісів.

Виконано за допомогою Disqus