Львівським аграріям розповіли про нові фінансові інструменти

2 грудня 2016 56 0
Семінар був присвячений впровадженню нових фінансових інструментів — аграрних розписок
ПодробностиСемінар був присвячений впровадженню нових фінансових інструментів — аграрних розписок

У четвер, 1 грудня, у Львові відбувся семінар-навчання із питань практичного впровадження нових фінансових інструментів на ринках сільськогосподарської продукції в Україні – аграрних розписок. Про це повідомила прес-служба департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

У семінарі взяли участь фахівці та керівники ДП «Аграрні реєстри» Мінагропроду, компанії, агровиробники, а також представники районних управлінь агропромислового розвитку. Присутні обговорили наявні проблеми сільгоспвиробників та можливості їх вирішення за допомогою аграрних розписок, механізм їх роботи та вигоди для аграріїв.

«Запровадження аграрних розписок не лише спрощує доступ сільгосптоваровиробників до фінансових та матеріально-технічних ресурсів, а водночас надає можливість освоїти нові ринки збуту продукції», — зазначила заступник директора-начальник управління департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

Також зазначається, що банківські та страхові установи презентували свої кредитні та страхові пропозиції для аграріїв області.

Нагадаємо, аграрні розписки – пілотний проект, який започаткували на території Полтавської області. Зараз його також застосовують на території Вінницької, Черкаської та Харківської областей, а з початку 2017 р. проект втілюватимуть на всій території України.

Виконано за допомогою Disqus