На Чернігівщині аграрій платив за оренду землі у 58 разів менше ніж потрібно

9 грудня 2016 49 0
Орендна плата на рік складала 311 грн
kurkul.comОрендна плата на рік складала 311 грн

На Чернігівщині фермер платив за оренду 22 га землі лише 311 грн на рік, повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

На підставі розпорядження голови райдержадміністрації з 2011 р. аграрій використовував на правах оренди земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 22 га в межах однієї з сільських рад Чернігівського району.

Строк договору оренди ділянки склав 49 років зі сплатою лише 311 грн на рік за її користування.

«Натомість за результатами проведеної нормативно-грошової оцінки та з урахуванням коефіцієнту індексації орендна плата мала б складати 18 тис. грн на рік, що в 58 разів більше від суми, визначеною угодою. Оскільки землекористувачем не вжито заходів до приведення договору оренди у відповідність з вимогами законодавства, прокуратурою області направлено до суду позов про визнання правочину недійсним», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це не поодинокий випадок, коли земельні ділянки у 2010-2012 рр. за розпорядженням місцевих державних адміністрацій надавалися в оренду підприємцям без проведення нормативної грошової оцінки, а відтак і без належного розрахунку розмірів орендної плати.

Виконано за допомогою Disqus