На Львівщині відкрили ще одну молочну ферму

12 грудня 2016 171 0
Це вже шоста молочна ферма, яку відкрили цьогоріч на Бродівщині
loda.gov.uaЦе вже шоста молочна ферма, яку відкрили цьогоріч на Бродівщині

У п’ятницю, 9 грудня, у c. Ясенів на Бродівщині (Львівська область) — у кооперативі «Покрова» урочисто відкрили новозбудовану сімейну молочну ферму Надії Кармазин на 9 корів, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Це вже шоста сімейна ферма, що 2016 р. запрацювала у цьому районі.

«Учасники Проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» переконали родину створити власний молочний бізнес та працювати на себе. І вже сьогодні це дозволяє молодій сім’ї дбати про краще майбутнє», — зазначила директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Наталія Хмиз.

Будівництво нової сучасної ферми вдалось здійснити за фінансової підтримки уряду Канади, а також консультаційної допомоги та інформаційної підтримки спеціалістів Львівської аграрної дорадчої служби (ЛАДС). Для покращення умов утримання корів, сім'я отримала від українсько-канадського Проекту обладнання на суму 100 тис. грн.

«Крім того, завдяки консультуванню молочних дорадників та тренерів ЛАДС щодо здоров’я, правильної годівлі, умов утримання тварин, сім'я зможе підвищити продуктивність до 5-7 тис. л молока від корови за лактацію», — йдеться у повідомленні.

За словами Наталії Хмиз, департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації працює над створенням сімейних ферм не лише в молочному скотарстві, а й в інших напрямках аграрного виробництва.

«В області діє фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів. Вона дозволяє сімейним фермам розвивати свою діяльність та забезпечувати якісними продуктами харчування Львівщину та Україну. А ще успішне створення та відкриття таких ферм, дає змогу не лише створювати робочі місця, але й розвивати виробництво продукції з вищою доданою вартістю», — наголошує вона.

Виконано за допомогою Disqus