ЄЕК створить єдиний реєстр сільгоспрослин

20 грудня 2016 37 0
В єдиний реєстр увійдуть актуальні відомості про сорти сільськогосподарських рослин, що включені в національні реєстри
kurkul.comВ єдиний реєстр увійдуть актуальні відомості про сорти сільськогосподарських рослин, що включені в національні реєстри

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) формує єдиний реєстр сортів сільськогосподарських рослин. Про це повідомляє «АПК-Інформ».

Консультативний комітет з питань агропромислового комплексу при Колегії ЄЕК схвалив проекти рішень про затвердження порядку формування і ведення єдиного реєстру сортів сільськогосподарських рослин, а також технологічних документів, що забезпечують інформаційну взаємодію Комісії та ЄАЕС в цій сфері.

Повідомляється, що в єдиний реєстр увійдуть актуальні відомості про сорти сільськогосподарських рослин, включених в національні реєстри.

Цю інформацію надаватимуть уповноважені органи країн Союзу по каналах інтегрованої інформаційної системи ЄАЕС. Відповідати за наповнення реєстру в електронному вигляді буде ЄЕК. Відомості про сортах сільгоспрослин, включених до реєстру, будуть розміщені на інформаційному порталі союзу.

«На цей час єдиної бази по сортам немає. Крім того, не у всіх державах Союзу уповноваженими органами ведуться електронні реєстри. Створення єдиного реєстру в рамках ЄАЕС дозволить сільгосптоваровиробникам та іншим зацікавленим особам отримати доступ до інформації з реєстрів усіх держав Союзу про господарсько-цінні властивості сорту і придатності їх до використання в певних грунтово-кліматичних умовах », — зазначив міністр з питань промисловості та агропромисловому комплексу ЄЕК Сергій Сидорський.

Виконано за допомогою Disqus